Om Oss

Rygghälsan i Köping

Vi är en klinik med mycket kärlek och omtanke. Vi försöker att se individen med ett helhetsperspektiv.  Därför är du väldigt viktig för oss. 

Vi hjälper dig med att återfå kontakt med din kropp och själ. Eftersom vi erbjuder flertalet behandlingsformer så hoppas vi att det alltid finns något som känns rätt för just dig.

Kliniken med hjärtat i Köping

Välmående är en viktigt ingrediens för att kunna må bra och låta kroppen läka ut, både känslomässiga och fysiska åkommor.

Att känna sig sedd och omhändertagen är en stor del i ett tillfrisknande. 

Välkommen till oss.

Lär känna oss mer

Jenny

Jag började jobba som naprapat -99, då var jag fascinerad av idrottare och mental träning, pga min egen bakgrund inom idrotten. Jag ägnade de första åren åt att hjälpa idrottslag och individuella idrottare med träning och skadebehandling.

Med tiden blev förståelsen för hur kropp och själ hänger ihop, allt större. Det kändes viktigt att bidra till mina patienters välmående.

Därmed skapades ett intresse för shandithikonceptet. Där man med egna metoder eller terapiformen Shandithi kinesiologi kan hjälpa folk att hitta tillbaka till sitt inre välbehag. Idag är det naturligt för mig att både behandla och undervisa med metoder, som gör det möjligt för de människor jag träffar att känna ett inre välbefinnande och harmoni.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar. Därför kändes det tidigt rätt för mig att behandla hundar och hjälpa deras ägare till förståelse. Hunden är väldigt nära sammankopplad med sin ägare. Jag upplever att det är viktigt att möta hunden i relationen med sin ägare och ge dem en förutsättning att känna harmoni.

Kontakta Jenny här:

Jenny

Jag började jobba som naprapat -99, då var jag fascinerad av idrottare och mental träning, pga min egen bakgrund inom idrotten. Jag ägnade de första åren åt att hjälpa idrottslag och individuella idrottare med träning och skadebehandling.

Med tiden blev förståelsen för hur kropp och själ hänger ihop, allt större. Det började kännas viktigare att bidra till mina patienters välmående ur ett helhetsperspektiv.

Jag hade kommit till en punkt där jag insett värdet av att ta hand om mig själv, för att kunna hjälpa andra att må bra. Därmed skapades ett intresse för shandithi-konceptet. Här landade jag i ett sätt att med egna metoder eller med terapiformen Shandithi kinesiologi, kunna hjälpa folk att hitta tillbaka till sitt inre välbehag.

Idag är det naturligt för mig att både behandla och undervisa i Shandithi-tekniken, som gör det möjligt för de människor jag träffar att känna ett inre välbefinnande och uppleva harmoni.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar. Därför kändes det tidigt rätt för mig att även behandla hundar och hjälpa deras ägare till förståelse. Hunden är väldigt nära sammankopplad med sin ägare. Jag upplever att det är viktigt att möta hunden i relationen med sin ägare och ge dem en förutsättning att känna harmoni tillsammans.

Först då kan hunden och ägaren på riktigt ha en fin relation. 

Kontakta Jenny här:

Maria

Min resa till helhetshälsa och balans började med en insikt om att jag behövde lyssna
mycket mer på min kropp och dess signaler. Trots varningsklockorna körde jag bara på,
vilket till slut resulterade i en utmattningsdiagnos. Som tur var hittade jag fantastisk hjälp
här på Rygghälsan i form av Shandithikonceptet och någon som lyssnade.
Idag använder jag själv de verktyg jag har samlat på mig längs vägen och älskar att kunna
hjälpa andra att också hitta sin väg till att leva i glädje, harmoni och balans.
Det handlar om att ta hand om både vår fysiska kropp, vårt sinne och vilka tankar som
passerar under en dag. Det är en helhet där allt hänger ihop.
Med rätt stöttning och en egen vilja att åstadkomma förändring så tror jag att vi kan få
precis det liv vi önskar oss. Det handlar om att börja med något som känns enkelt och sedan
ta små steg i rätt riktning.
Mitt första steg mot större välmående handlade om att hitta lugnet och ett harmoniskt
tillstånd, vilket jag gjorde med shandithikinesiologin och meditationen. Här fick kropp och
sinne känna att de kom i balans.
När jag sedan hittade coachingen, förstod jag också hur viktigt det kändes för mig att ha
någon som lyssnade. Inget dömande, bara milt puffande, som fick mig att komma till egna
insikter om hur jag ville ha det. Om ni frågar mig – så borde alla människor ha en egen coach
som hjälper dem att navigera rätt i livets både små och stora frågor.
Yogan har också hjälpt mig att hitta det där inre lugnet som jag längtade efter. Under
stunden på min yogamatta känns allt utanför oviktigt och jag kan bara vara här och nu. En
jättehärlig känsla som varar länge.
Jag har också fått erfara hur bra kost och extra näring till kroppen, fått mig att sova mycket
bättre och vakna pigg och glad varje morgon. Känslan av att ha energi och fokus hela dagen,
är otroligt skön. Dessutom känns det som en härlig lyx att kunna sätta tänderna i ett äpple
eller päron igen, då mina allergier har försvunnit på kuppen.
Så idag vet jag att det går att göra små förändringar som gör stor skillnad på sikt … och jag
brinner för att hjälpa andra, att också hitta sina steg till mer välmående, livsglädje och
harmoni.

Kontakta Maria här:

Maria

Min resa till helhetshälsa och balans började med en insikt om att jag behövde lyssna mycket mer på min kropp och dess signaler. Trots varningsklockorna körde jag bara på, vilket till slut resulterade i en utmattningsdiagnos. Som tur var hittade jag fantastisk hjälp
här på Rygghälsan i form av Shandithikonceptet och någon som lyssnade.

Idag använder jag själv de verktyg jag har samlat på mig längs vägen och älskar att kunna hjälpa andra att också hitta sin väg till att leva i glädje, harmoni och balans.

Det handlar om att ta hand om både vår fysiska kropp, vårt sinne och vilka tankar som
passerar under en dag. Det är en helhet där allt hänger ihop.

Med rätt stöttning och en egen vilja att åstadkomma förändring så tror jag att vi kan få precis det liv vi önskar oss. Det handlar om att börja med något som känns enkelt och sedan ta små steg i rätt riktning. 

Mitt första steg mot större välmående handlade om att hitta lugnet och ett harmoniskt tillstånd, vilket jag gjorde med shandithikinesiologin och meditationen. Här fick kropp och sinne känna att de kom i balans.

När jag sedan hittade coachingen, förstod jag också hur viktigt det kändes för mig att ha någon som lyssnade. Inget dömande, bara milt puffande, som fick mig att komma till egna insikter om hur jag ville ha det. Om ni frågar mig – så borde alla människor ha en egen coach som hjälper dem att navigera rätt i livets både små och stora frågor.

Yogan har också hjälpt mig att hitta det där inre lugnet som jag längtade efter. Under stunden på min yogamatta känns allt utanför oviktigt och jag kan bara vara här och nu. En jättehärlig känsla som varar länge.

Jag har också fått erfara hur bra kost och extra näring till kroppen, fått mig att sova mycket bättre och vakna pigg och glad varje morgon. Känslan av att ha energi och fokus hela dagen, är otroligt skön. Dessutom känns det som en härlig lyx att kunna sätta tänderna i ett äpple eller päron igen, då mina allergier har försvunnit på kuppen.

Så idag vet jag att det går att göra små förändringar som gör stor skillnad på sikt … och jag brinner för att hjälpa andra, att också hitta sina steg till mer välmående, livsglädje och harmoni.

Kontakta Maria här:

Helena

Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och hur man på bästa sätt kan må bra. Under årens lopp har jag haft en längtan efter att kunna hjälpa personer på olika sätt. Det började redan på min tid när jag jobbade på Frösunda rehabilitering. Där träffade jag på olika fysioterapeuter som gav ut träningsprogram till patienter, men någon stans inom mig ville jag jobba mer med händerna. Jag upptäckte Naprapati, där det låg ett större fokus på behandling.

Att hjälpa andra dagligen var roligt men energin på kvällen räckte inte alltid till. Jag kände ett behov av att ladda mina batterier och insåg värdet av att ta hand om mig själv. Jag behövde också lära mig att fokusera för att hålla tankarna i styr. Det var då rörelsemeditationen Shandithi, kom in i mitt liv.

Under en period höll jag på med fallskärmshoppning och det gav mig djupa insikter om mig själv. Efter att ha skadat foten så kände jag mig klar med hoppningen.

Det växte fram ett större intresse för träning och rehabilitering. Jag ville få tillbaka styrkan och balansen i foten men även i hela kroppen.

Det här ledde till att jag tog kontakt med en personlig tränare för att få hjälp med att lägga upp ett träningsprogram som var anpassat efter mig och mina mål. Min egen erfarenhet fick mig att vilja fördjupa mig ytterligare i träning. Där insåg jag värdet av att utbilda mig själv till personlig tränare, vilket gav mig inspiration och idéer om hur jag kan bidra till mina patienters hälsa.

Med tiden blev fötterna allt starkare. Det blev även lättare att promenera och röra på sig. Ju mer jag tränade desto viktigare upplevde jag att balansen var, i just fötter och vader.

Det var här intresset för fötternas välmående växte fram. Jag blev nyfiken på hur man kunde släppa på spänningar som har byggts upp under flera år, i området.

Magkänslan sa att jag skulle satsa på en utbildning till zonterapeut. Under utbildningen fick jag bättre kontakt med fötterna och ett ökat flöde i benen.

Det skapades därmed en helt annan rörlighet i benen, som jag upplevde tydligt genom promenader och löpning. Det kändes som om kroppen fick allt mer energi.

Min avkoppling och återhämtning är att sitta och sticka men även att skapa kort via Scrapbooking.

Det är fascinerande att se hur ett mönster växer fram när jag arbetar med händerna. Jag upplever att det finns ett samband med när man släpper på spänningar i muskler, vare sig de sitter i rygg eller fötter. 

Kontakta Helena här:

Helena

Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och hur man på bästa sätt kan må bra. Under årens lopp har jag haft en längtan efter att kunna hjälpa personer på olika sätt. Det började redan på min tid när jag jobbade på Frösunda rehabilitering. Där träffade jag på olika fysioterapeuter som gav ut träningsprogram till patienter, men någon stans inom mig ville jag jobba mer med händerna. Jag upptäckte Naprapati, där det låg ett större fokus på behandling.

Att hjälpa andra dagligen var roligt men energin på kvällen räckte inte alltid till. Jag kände ett behov av att ladda mina batterier och insåg värdet av att ta hand om mig själv. Jag behövde också lära mig att fokusera för att hålla tankarna i styr. Det var då rörelsemeditationen Shandithi, kom in i mitt liv. 

 

Under en period höll jag på med fallskärmshoppning och det gav mig djupa insikter om mig själv. Efter att ha skadat foten så kände jag mig klar med hoppningen. 

Det växte fram ett större intresse för träning och rehabilitering. Jag ville få tillbaka styrkan och balansen i foten men även i hela kroppen. 

Det här ledde till att jag tog kontakt med en personlig tränare för att få hjälp med att lägga upp ett träningsprogram som var anpassat efter mig och mina mål. Min egen erfarenhet fick mig att vilja fördjupa mig ytterligare i träning. Där insåg jag värdet av att utbilda mig själv till personlig tränare, vilket gav mig inspiration och idéer om hur jag kan bidra till mina patienters hälsa.

Med tiden blev fötterna allt starkare. Det blev även lättare att promenera och röra på sig. Ju mer jag tränade desto viktigare upplevde jag att balansen var, i just fötter och vader.

Det var här intresset för fötternas välmående växte fram. Jag blev nyfiken på hur man kunde släppa på spänningar som har byggts upp under flera år, i området.

Magkänslan sa att jag skulle satsa på en utbildning till zonterapeut. Under utbildningen fick jag bättre kontakt med fötterna och ett ökat flöde i benen.

Det skapades därmed en helt annan rörlighet i benen, som jag upplevde tydligt genom promenader och löpning. Det kändes som om kroppen fick allt mer energi.

Min avkoppling och återhämtning är att sitta och sticka men även att skapa kort via Scrapbooking. 

Det är fascinerande att se hur ett mönster växer fram när jag arbetar med händerna. Jag upplever att det finns ett samband med när man släpper på spänningar i muskler, vare sig de sitter i rygg eller fötter. 

Kontakta Helena här: