Balansträning för hund

Bra balans och koordination kan ge dig och din hund

ett lyckligt liv tillsammans

Många hundar har ett naturligt sätt att träna balans och koordination. Det sker genom lek och rörelse. Vissa hundar har genetiskt en tyngre kropp och kan behöva lägga mer tid på att få en bättre kroppsuppfattning.

Det kan även vara så att den har en skada som behöver läka eller en artros som ger den en sämre rörlighet. Det allra bästa är att börja med att ge valpen tid för att lära känna sin kropp. Det ger den både självförtroende och styrka för den växande kroppen. 

En del av träningen för att hitta sin kropp kan vi ge hunden genom promenader i skog och mark men vill man stärka sin hund mer specifikt så kan man träna med den i hemmet. Det är bara fantasin som sätter stopp. Vi kan gemensamt titta på vad du och din hund behöver. Träning ska vara roligt och därför kan man på sikt bygga en hinderbana som ni kan leka med och därmed utveckla både balans och koordination.

Rörlighet

En kropp som får vara i fri rörelse lär sig att bibehålla rörlighet. Hunden mobiliserar sig själv genom att välja aktivitet som får den att må bra. Om den får springa lös i skog och mark kan den alltså själv befästa sin rörlighet, speciellt om detta sker från valpstadiet.

Balans och Koordination

När hunden får springa lös i terräng så tränas ständigt muskler och leder på att hantera snabba vändningar. Det är viktigt att gynna detta med att låta hunden lära känna sin kropp redan som valp. Det stärker den genom tillväxten och kan hålla den skadefri.

Styrka

En hund får styrka och uthållighet genom att vara fysisk. Hur tränar du din hund? Tyvärr räcker inte koppelpromenader för att "träna" sin hund. Styrka kommer genom rörelse och koordination. Att specifikt träna styrka kan ex innebära cykling, styrketräning eller simning.

Vi finns här för dig

Ta gärna kontakt med oss om du behöver hjälp att välja behandlingsform. Du når oss via telefon eller e-post.

Telefon

0221-249 49

E-post

info@rygghalsan.se