Hundfysioterapi

Hundfysioterapi kan hjälpa dig och din hund

att hitta en fin relation igen

Om en hund skadar sig eller upplever smärta och värk, kan man hjälpa den att hitta glädjen igen. Med olika behandlingsformer kan man hjälpa den att återfå rörlighet. En hund som upplever värk har oftast spänningar som i sin tur leder till ett felaktigt rörelsemönster. Den kan kompensera ganska länge för sin värk vilket kan göra det svårt att se en eventuell hälta, för djurägaren.

Om du misstänker att din hund inte mår bra kan vi titta på den i rörelse och känna igenom kroppen för att försöka förstå vad som hänt. Hundar är lyhörda och anpassar sig till sin omgivning. Därför kan de ibland samla på sig spänningar när det är något som pågår i familjen. Av naturen så döljer de dessutom sina problem.

Har din hund tillfälliga problem eller mer utdragna problem som exempelvis artros, så kan man ge den behandling och träning för att hitta tillbaka till rörelse och smärtfrihet.

Hos mig får du manuell behandling, laser, hemövningar, kinesiologi,  och hjälp till att hitta en bra relation igen. 

En kropp i balans

För att hunden ska kunna må bra behövs kärlek och rörelse. Har du en bra relation med din hund och ni trivs tillsammans kommer din hund att göra allt för att må bra. Se till dig själv först, hur mår du i ditt liv? Din hund påverkas av hur din vardag ser ut. Ge er förutsättningar till att må bra tillsammans.

Avslappning

Ibland kan både vi som djurägare och hunden behöva hjälp att slappna av. Att behandla dig själv eller din hund kan vara ett sätt att bryta ett mönster där en spänning har börjat visa sig i ett rörelsemönster. Med behandling kan vi ge er en chans att börja om på nytt.

Glädje

Hundar är fantastiska och ger oss ofta glädje och kärlek. När vi gör roliga saker med vår bäste vän så gynnar vi också rörelse och avslappning. Prioritera att ha roligt med din hund så skapar ni tillsammans ett välmående i er vardag, vilket leder till en underbar relation.

Vi finns här för dig

Ta gärna kontakt med oss om du behöver hjälp att välja behandlingsform. Du når oss via telefon eller e-post.

Telefon

0221-249 49

E-post

info@rygghalsan.se